onsdag den 8. august 2012

"Kartofler på hundrede måder - nr. 1"

Haven er FULD af kartofler, og de skal spises - selvfølgelig.
En nyopgravet kartoffel, kogt og vendt i smør, persille og salt er bare SÅ godt, men når man har fået det et par gange (tusinde gang) bliver det lidt trivielt.
Men igen, kartoflerne skal bruges, så nu - kartofler på hundrede måder..... eller lige der omkring ;-)

Starter med en kartoffeltærte med filodej. Den var let, frisk og virkelig dejlig - også kold næste dag.


de færdige resultat serveret og klar til at blive spist :-P 




Jeg serverede tærten med grovbrød, røget laks, spinat og små gulerødder let kogt og vendt med en dressing af god olivenolie, citronsaft og en smule salt, peber og frisk chili. 

Tærten
En pakke filodej
1 kg nye kartofler
300 gram hytteost
5 æg
Salt peber
1 tsk tørret oregano
Cayenne peber
God ekstra jomfru olivenolie eller rapsolie (altid koldpresset!) 

Kartoflerne skal vakses og skrubbes, skæres i små tern og koges til de er møre. 
Man kan med fordel koge dem i kyllinge- eller hønsefon for smages skyld.

Tag to stykker bagepapir, kram dem sammen og skyld dem under rindende kold vand. Knug det overskydende vand fra og bred dem ud på bordet, så det ene ligger lidt ovenpå det andet. 
Start med at lægge en plade filodej, smør den med olie og strø lidt Cayenne peber over. Læg en ny filodej-plade og gentag med olie og Cayenne. Gentag processen indtil alle pladerne er brugt, og dækker begge stykker bagepair. 

Find en pande frem, der kan tåle at komme i ovnen. Før forsigtigt bagepapir med filodej over på panden. 
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bland æg, hytteost, salt, peber, oregano og kartofler sammen og fordel det i panden, med filodej. 

Der hænger meget dej ud over kanterne, som skal fungere som låg - så fold dejen ind over fyldet, og smør med lidt olie (det giver en sprød skorpe - virkelig sprød) 

Før tærten kommer i ovnen er det en god ide, at "bage" bunden lidt først ved at sætte panden på et blus ved middel varme og lade den bage til bunden får lidt farve. Derefter kommes tærten i ovnen og bages i 20-30 minutter, til den den er gylden, sprød og lækker! 

Velbekommen! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar